Div

Wat voor vlees hebben we in de kuip?

Het was weer vrijdag, dus ik kwam iets later in de ochtend ook naar Haarlem met de bus. Het thema vandaag was: vlees. Op 24 december vieren we al een aantal jaren met Hessels vrienden en hun vrouwen (lees: onze vrienden en vriendinnen) kerstavond. De dames doen het koken, de heren het eten. Dit jaar hebben we overleg gehad of we ‘vega moesten gaan’, maar omdat het een Christelijke feestdag betreft, deden we toch vlees. Mits het biologisch is.

Nu is er in Haarlem op de Botermarkt op vrijdag een bio markt to end all bio markten. Ik had de slager daar op internet opgezocht en een mail gestuurd met de bestelling, ook voor 2e kerstdag. Ik had er verder geen diepe gedachte bij. Tot ik bij de kraam kwam. Toen ik mijn bestelnummer zei, legde de slagersvrouw een doorzichtige mega tas met vlees op de toonbank.

Ik schrok me kapot, want ik had ook al een zware tas van Mabrouch bij me, en geen fiets en dus ook geen fietsbakje. Het ging om 9 lamsschenkels van ongeveer 400 gr en 8 kippenpoten. Ongeveer 5 kilo vlees. In een doorzichtige plastic tas. Ik moest ermee door de stad lopen. Omdat ik bang was dat ik zeer terecht door een actiegroep aangevallen zou worden, propte ik de kip zo goed mogelijk in mijn handtas. Het was hysterisch. Dit is DE manier om veganist te worden. Zelden heb ik me zo geschaamd.

Thuisgekomen riep ik naar Hessel “Hier is Annie met haar vleestas”. Wat hij een goede titel voor het blog had gevonden.

Annie met haar vleestas

Hessel was gelukkig echt goed bezig. Alles moet klaar zijn voor als onze Poolse vrienden komen. De plafonds boven zijn nu recht, zodat ze gestuukt kunnen worden. Hij heeft dus de hele week boven z’n hoofd moeten werken..

Toen wij even in de woonkamer zaten, hoorden we iemand binnenkomen door de keukendeur. Onze Bart! Wij weten allang wat voor vlees we met hem in de kuip hebben, daarom heeft hij een eigen sleutel. Ik vind het zo’n gezellig gevoel dat mensen gewoon binnenwandelen! Eerst dronken we een kopje koffie met Bart. We kletsten wat over van alles en nog wat en na een tijdje sprak Hessel monter: “Zo Bart, wat gaan we doen vandaag? Of beter gezegd: wat ga jij doen en waar ga ik me dan tegenaan bemoeien?”

Ze bekeken de douche en maakten een plan

Bart ging de ontluchting maken voor de badkamer en de keuken.

Voorbereiding ontluchtingspijp

Hessel had niet alleen de plafonds met extra gipsplaten horizontaal gemaakt, maar ook de zijkanten van het trapgat afgewerkt.

Zo kon Bart door het nieuwe trapgat naar boven klimmen om ook tussen het plafond de ontluchtingspijpen aan te brengen

Bart in de verte…

Vervolgens maakte Hessel de schakelknopjes voor de zonnewering en ook voor de voordeur open te doen naast de badkamedeur.

Het eindresultaat van de dag was dus dat dit stukje pijp…

Uitgegroeid was tot deze pijp

Ik werkte ondertussen de boodschappenlijstjes bij, die via de cloud steeds synchroniseren met mijn iPhone.

Boodschappen, boodschappen, boodschappen.

En dus is alles gereed om het weekend in te gaan! Heel fijn weekend allemaal. Misschien dat we maandag nog even in de lucht komen, maar anders alvast een heel fijne kerst, ook voor onze lezers in FRANKRIJK, Singapore, Portugal, Chigago, en New Jersey…

XA