Div

Let’s get this party started…

De laatste keer dat we schreven was vier mei. Waar blijft de tijd? Geen idee! Diverse lezers hebben ons inmiddels gecontact om te vragen of ze uit de database waren gegooid of dat er iets anders aan de hand was? Niemand is uit de base gegooid hoor!

Op zich was alles prima, behalve dat Hessel nog een terugvalletje had qua Corona en we ook heel erg hebben genoten van de zomer. Waar waren we ook al weer gebleven? O, ja, hier in ons blanco canvas achtertuin.

De vraag was: hoe nu verder. Het antwoord bleek te zijn: Eerst allerlei andere dingen doen om de boel af te leiden.

Ik kreeg via een van onze lezers een leuke externe werkkamer, zodat ik bij het thuiswerken geen last zou hebben van bouwgeluid en geen last zou veroorzaken door mijn continue gebabbel in de video calls.

De azalea van andere lezers kwam tot volle bloei in onze nog-niet-affe-tuin….

De roos voor ging ook bloeien.

De rest van de tuin begon het ook lekker te doen. Er moest zelfs verpot worden en het onkruid van waar ooit De Herenzaal was kwam tot okselhoog.

We kregen verlichting in de gang…

En lampjes boven het wandmeubel…

En dat allemaal voordat de energiecrisis uitbrak. Nu die crisis inmiddels op de stoep staat kunnen wij iedereen aanraden net als wij LED lampen aan te schaffen. Ondanks de aanschafkosten. Hessel heeft onze hele lampenvoorraad uitgezocht en gesorteerd. Alle gloeilampen en Halogeenlampen zijn bij het grof vuil gegaan. Wij blijken ons hele huis tegenwoordig te verlichten voor een paar cent per dag. (Mocht u meer elektra weetjes willen weten: de cooker is een energieslurper en de booster in de oven ook..)

Aan ons nieuwe wandmeubel tekende Hessel het theater heel exact uit. Nu de ruimte binnen in het theater leeg was, kon hij alles nog preciezer bekijken. Er moet zometeen vanwege de constructies en de geluidswering heel exact gewerkt worden door onze Poolse vrienden. Een normale constructie tekening ziet er nogal nietszeggend uit. Daarom tekende Hessel alles in kleur en in 3D uit, met daarbij benamingen van de materialen in het Pools. Je kan maar beter zorgen dat er geen misverstanden ontstaan niet waar!

Daarbij werden ook de werkborden gemaakt die verplicht op de bouwplaats aanwezig moeten zijn. Alles uitgeprint op grote maten en op stukken oude muur geplakt. Je zou haast willen dat er een controleur langs kwam.

Op een ‘vrij’ dagje kwamen de Poolse vrienden alvast de greppel voor de fundering graven…

Bij de voorbereiding van het theater hoorde ook dat Hessel opeens op zondag in het gruwelijke TV programma ‘Van woonvilla naar droomvilla’ een item zag over PVC parket. Een miljoenenvilla was hier van onder tot boven mee belegd. Het zag er fantastisch uit. Hessel zocht op de site het adres van de leverancier en bestelde wat ‘plankjes’. Het blijkt er in allerlei soorten en maten te zijn en is haast niet van echt hout te onderscheiden. Hessel heeft ook bij alle andere leveranciers in Nederland en de Benelux for that matter proefplankje besteld. Ik snap feitelijk niet waarom niet iedereen dit in huis heeft liggen, want je kan er alles op laten vallen, morsen, krassen; het kan niet kapot. Ideaal dus voor het huis hiernaast (en voor huizen waar mensen zoals ik wonen…)

Gelukkig kwamen ein-de-lijk de echt houten deuren voor ons in de keuken, logeerkamer en de WC. Hessel heeft ze allemaal gemonteerd inclusief de architraven. Het definitieve beslag volgt nog, maar wel zalig dat na bijna 2 jaar de WC deur echt dicht kan…

Om het feest helemaal compleet te maken is ook de vloer gelegd, althans, bijna. We moeten nog even onderzoeken of we deze tegels echt willen houden, vanwege de mogelijk problematische coating (lees vlekken). Ze liggen nu nog op oude handdoeken. Hoe kwamen we aan oude handdoeken vraagt u zich wellicht af. Nou, dat is omdat we nieuwe handdoeken hebben!

Het werd echt een dolle boel omdat we 7 september 10 jaar verkering hadden. Om van dit feit een blijvende herinnering te maken leek het me goed om handdoeken aan te schaffen, van ons samen. Wij gebruikten namelijk nog sinds jaar en dag onze eigen handdoeken van voordat we elkaar kenden. De nieuwe handdoeken zijn zo zacht en dik.. bij ons is het nu elke dag feest.

Was dan alles alleen maar leuk? Nee natuurlijk niet. Wij zijn zo nuffig geworden dat we ons soms heel erg kunnen ergeren aan kleine dingen. Zoals bijvoorbeeld de vrij lompe steigerbouwers die verderop de boel aan het opknappen zijn. Zij hadden op eigen initiatief borden geplaatst in de straat, dat de toegang afgesloten zou zijn. Een hele lange week afgesloten. Voor een suf steigertje. Natuurlijk juist op het moment dat bij ons materialen bezorgd zouden worden. Daar houden we niet van. Hessel heeft verschillende ambtenaren van de Gemeente Haarlem gesproken, die hem informeerden dat hij binnen 6 weken teruggebeld zou worden. Hessel heeft hen daarop laten weten dat hij binnen 6 minuten de borden uit de straat zou gaan trekken… wat hij ook meteen gedaan heeft.

Voor een goed bouwfeest moet je natuurlijk eerst even een bodempje leggen. Gelukkig kwamen Mariusz en zijn mannen om de fundering te maken. meer dan duizend kilo beton, uit de losse hand.

Hessel wil natuurlijk niet dat hier regenwater in loopt. Hij wil zelf een funderingsmuur bouwen en gaat dit beslist niet in de regen doen. Daarom bestelde hij een bouw-partytent. Samen zetten we deze dit weekend op. Let u ook even op de kale tuin. We hebben de enorme bossen onkruid er weer met de hand uitgetrokken. We trokken ons ook de blubber aan die tent, maar uitklappen ho maar. Totdat we er achter kwamen dat in het midden een palletje dwars zat. Daarna sprong de tent zo in de houding.

De stenen zijn inmiddels ook geleverd en staan te wachten achter het rolluik. Zodra de bestelde kruiwagen er is, gaan we ze samen naar achteren brengen. Ik heb wel weer eens zin in een weekendje ongeschoold zwaar werk!

Tot zover het afgelopen half jaar in vogelvlucht. Hopelijk binnenkort meer en frequenter nieuws over het theater. Het feest kan beginnen, wij zijn er klaar voor.