Div, woonkamer

Wit….. en weer weg

Het is gelukt. Vanaf vandaag zijn al onze beganegrond muren en plafonds gerepareerd en gestukadoord, en zijn onze plafonds helemaal wit.

Mariusz was vandaag al onderweg naar Polen, het nieuwe hoofd spuitwerken was de ons bekende Zbisjek, geholpen door de als altijd onvermoeibare Przemek.

Laa-Laa en Po

Er werd met spuiten begonnen bij het Poortje van Verburg.

De stoet trok al spuitend de woonkamer in, tot aan de voordeur, daarvandaan werd naar het grote plafond toegewerkt

Het plafond bij het raam werd wit, net als het muurtje daaronder.

Aan het eind van de middag was het hele plafond gedaan. Het glom ons eventjes tegemoet, maar was een half uur later al prachtig mat opgedroogd.

En toen, ja toen was het klaar. De Polen gingen afscheid nemen. Het zijn een paar drukke weken geweest, maar met een betoverend resultaat. Ik had tot nu toe alleen maar in mijn fantasie kunnen vermoeden hoe het er uit zou zien als alles zou lukken, maar nu is het allemaal werkelijkheid geworden. Het plafond, de muren, het lijkt wel alsof we in een nieuwbouw huis gaan wonen.

De komende anderhalve week is er even een soort pas op de plaats. Ik ga ouderwets in m’n eentje klusjes doen op de slaapetage. Maar dan gaan we alweer een reuze stap maken. Vanaf 25 september komt de parketteur een weekje over de vloer. Moet je je proberen voor te stellen hoe het huis er dan uit gaat zien!