Het huis

Versterking

We hebben een knoop doorgehakt. We gaan een tandje bijzetten in onze verbouwing. Het is natuurlijk allemaal heel erg leuk, dat organische verbouwen zonder plan of tijdsdruk, maar we voelen alletwee dat het nog veel leuker zou zijn om eindelijk eens in dat droomhuis van ons te gaan wonen.

Op dit moment is elke aannemer en elke Pool in Nederland tot over de oren verdronken in de hoeveelheid werk dat om vaklieden schreeuwt, maar voor Mister Hessel maakt onze eigen Mariusz graag een uitzondering.
In het verleden heb ik een aantal grote verbouwingen begeleid waar Mariusz en zijn mannen bij betrokken waren, en dan blijk je een streepje voor te hebben.

Vanmiddag ben ik met Mariusz op inspectie door ons huis geweest. Hij heeft er enorm veel plezier over dat alles er zo “professioneel” uitziet.
“You work for me as a carpenter?” wil hij dan weten. Nou, liever als Carpenter dan als Stukadoor. Want dat stukadoren, dat gaat zijn grote uitdaging worden. Over ongeveer een maand krijgen we een paar van zijn top-stukers over de vloer, die in twee weken tijd de complete parterre onder handen gaan nemen. Muren, plafonds, de hele mik-mak.

Ik denk dat Mister Hessel tegen die tijd in z’n goeie goed eens rustig gaat kijken hoe echte vaklieden dat stucen aanpakken.