Div, woonkamer

Vakantie??

Als je bovenstaande foto ziet, zou je kunnen denken dat wij het er eens lekker van nemen. Het is een foto van het parkeerterrein van ons favoriete strand: Langervelderslag.
Mooi niet. We werken ons een slag in de rondte. Annie is nog steeds druk bezig bij haar reclameburo. En ik ben plotseling in een film verzeild geraakt. Ik weet eigenlijk niet precies waarom ik “ja” heb gezegd toen ze me belden, maar ik zat gisteren dus opeens in een busje wat ons door heel Nederland reed om allerlei lokaties te gaan bekijken. We gaan ondermeer filmen in de Duinen van Noordwijk. Liever was ik uitgestapt om een lekkere avond aan het strand te beleven, maar de plicht riep.

Volgende week leef ik 4 dagen op de set. Rondom die dagen probeer ik zoveel mogelijk huis klaar te hebben voordat de Poolse Invasie begint. Maandag de 19e staat in hun agenda.

De laatste klus in de woonkamer wachtte op me. Het stuk plafond vlak bij het winkelraam was nog nooit behandeld. We keken daar recht omhoog tegen de onderkant van de vloer van de bovenburen. Bart had een paar dagen geleden onze waterleiding verplaatst, nu kon het plafond dicht.
Ik heb een paar balkjes horizontaal links en rechts van het plafond geschroefd, en daar tengels tegenaan bevestigd. Op de tengels kwam Rockwool te liggen.

Vanochtend was de hele gleuf betengeld.

Uit het stof van de bijkeuken heb ik onze gipsplatenlift opgediept.

De plaat kwam eigenlijk niet hoog genoeg, maar met wat kunst en vliegwerk kon ik hem toch op z’n plek krijgen.

Einde dag kon ik de bovenburen al bijna niet meer zien. Morgen verder.