Het huis

Toch een kleine Corona planning maken?

De feestelijke momenten volgen elkaar snel op. Gisteren heb ik de boekenkast in de woonkamer op maat gezaagd.

Als we zouden verhuizen, kunnen al onze boeken zich gezellig aan de open haard warmen. De kast wordt nog Stiffkey Blue geschilderd, maar dat kan ook nog als we al in Haarlem wonen.

maar dan dus met onze haard en ons roze behang

Dan is er natuurlijk het feestelijke avontuur in de keuken. De vloer is af. Echt helemaal af. Tomatensausbestendig.

Nadat ik hem gelegd had, moest hij drogen. Daarna kon hij gevoegd worden. Schoongeschrobd worden. En weer opnieuw drogen. Vanochtend was hij droog genoeg voor zijn Nano-lagen. Vijf lagen met de roller aanbrengen, vijf keer een uur laten drogen.

De Akemi familie op de trap

Als kroon op het werk moest hij met een schrobmachine opgepoetst worden.
Gelukkig zagen we zo’n machine drie weken geleden al op Marktplaats staan. In een allerwonderlijkst nieuwbouwcomplexje midden in de weilanden bij Bergen woonde een hele chique mevrouw die hem voor een habbekrats van de hand wilde doen. Op de foto boven dit blog staat Annie hem trots te showen.

Vandaag mocht ik er mee spelen. De hele vloer is ermee geboend. Ik lijk nog het meest op een Playmobile poppetje geloof ik, maar het boendertje leverde goed werk.

Toen ik ermee klaar was, hadden we een zacht glimmende vloer waar je gerust op kunt knoeien en morsen, hij is nu helemaal vuil en water afstotend.

Pas thuis zag ik op deze foto dat er linksonder een voetafdruk staat.

Dus dat gaat allemaal goed. Maar ik kreeg vandaag ook een beetje last van de corona kriebels. Wie weet gaan de bouwmarkten wel sluiten. Of de tegelhandel. Is de behanger al ziek?

Ik heb een rondje gebeld. De behanger voelt zich kiplekker. Er zijn bij hem klussen komen te vervallen, dus hij zou wellicht heel binnenkort al tijd voor ons hebben.
De tegelhandel is nog open. Morgen of zaterdag rijden Annie en ik er even langs om een vloertegel voor douche en WC uit te zoeken. Als we die hebben en een paar zakken tegellijm, dan staat niks onze verhuizing nog in de weg.
Nou ja, misschien gooit de man van de teakhoutenkast nog roet in het eten. Die zou over ruim een week met de kast langskomen. Maar dat gaat vast en zeker ook nog wel lukken.