Div

Terug op de bouwplaats

Remco Campert schreef er al een boek over: “Het is niet alle dagen feest”.
Het is mooi geweest met dat niksnutten en vakantie vieren, er moet weer gewerkt worden.

Daarom ben ik vanmorgen eerst met de auto door de wasserette gereden, en daarna heb ik me bij de kapper naast ons huis een lentecoupe laten aanmeten.

Daarna heb ik koffie gedronken en wat zitten bellen, en toen, vlak voordat het tijd was om uit te klokken, heb ik een muurtje voorbereid.

Heel vroeger, toen onze slaapetage nog een wietplantage was, waren de muren opgebouwd met een smal soort Metal Stud wanden. Die heb ik indertijd voorzichtig gedemonteerd, en alle materialen ervan bewaard.

De oude metalstud muur

De nieuwe schuifdeurwand is inmiddels bijna af. Het verlengde van de schuifconstructie heeft een dubbele gipswand, maar op de constructie zelf zit enkel gips. We vrezen dat dat niet voldoende geluiddicht zal zijn, zo grenzend aan de logeerkamer. Daar kwam de oude wietwand goed van pas. Ik heb hem voor de schuifdeurwand opgebouwd. Een centimeter los ervan, op geluidswerend tape, geen contactgeluid.

De voorzetwand

Ik had genoeg materiaal over, dus ik heb de staanders 30 centimeter van elkaar geplaatst, ipv de gebruikelijke 60 centimeter. De wand gaat maar aan één kant met dubbel gips bekleed worden; met dit framewerk wordt dat stevig genoeg.

Ik denk dat er straks gevochten gaat worden om bij ons in de logeerkamer te mogen slapen. Hij wordt klein, maar reuze gezellig met de twee ramen en z’n eigen wastafeltje en douche.

Twee ramen
Wastafeltje en douche

Nu zit ik weer helemaal in het bouwvakkers ritme. Groeten uit mijn eenmanszaak, het leven is verrukkelijk.