Het huis

Taxateur

De lachende heren op de foto zijn een makelaar en een taxateur, nadat ze ons huis bekeken hadden. Jubel, lof en complimenten vlogen over de tafel.

We kunnen wat geld in de hypotheek besparen als ons huis een bepaald percentage meer waard blijkt te zijn dan het afgesloten hypotheekbedrag. Dan vallen we in een iets gunstiger rentetarief.
Bovendien is het na 4 jaar klussen best leuk om te horen wat de makelaarswereld voor bedrag aan alle inspanningen koppelt. Gewoon kinderachtige ego-streling.

Ik had het bezoek van de taxateurs rond deze datum gepland, omdat het stucwerk dan af zou zijn, maar heel sfeerbepalende zaken als behang en tegelvloer nog niet meetellen. Lekker neutraal dus.

De mannen kwamen woorden tekort. Oh oh oh wat een fantastische afwerking. En wat mooi gemaakt allemaal. Prachtig zo met die plinten. Nee maar, hier na de gang gaat het gewoon verder. Wat een waanzinnige keuken. Heeft u die trap helemaal zelf bedacht? Hij loopt zo heerlijk lui. Hoe kan het dat die slaapetage ook zo enorm groot is? Overal Wifi, televisie aansluitingen, ongelofelijk, Dat dak, wat een prachtig dak, met 360 graden zon en uitzicht. Nou, we zien werkelijk zelden zo iets moois.

En zo nog wat loftuitingen. Ik werd er bijna stil van.

Volgende week horen we wat al die complimenten waard zijn. We zijn er inmiddels wel een beetje nieuwsgierig naar.