Div

Rustig blijven liggen; dokter Haak gipst u zo in..

Deze ochtend was het spannend of de gipslijm op de plafondlijsten had gehouden. Hessel dacht dat mislukt was. Hij kocht onderweg naar Haarlem vanmorgen toch wel twee rollen gaasverband bij de DA drogisterij om, mocht het toch gelukt zijn, de achterkant stevig te kunnen maken.

Hoera: bij binnenkomst bleek het merendeel gelukt te zijn.

Snel maakte hij nieuw gips om de achterkanten vast te maken. Eerst alles natmaken, gaasverband op maat knippen en natmaken en dan snel op de naden leggen en insmeren. Kl**&^%5-krachterm. Hoezo had het meisje van de DA drogisterij elastisch gaasverband mee gegeven? Dat werkt toch niet op plafondlijsten! Oeps. Hessel in paniek, want de emmer lijm stond al klaar en was aan het drogen. Ik stond in de aanslag naar de Etos te rennen, maar we bedachten ons dat de Polen wellicht nog gipsgaas hadden achtergelaten. Hoera! gered. Snel alle naden vastmaken en alle patientjes rustig laten liggen.

Wordt nog geschuurd in later stadium, als het verband er af gaat 🙂

Daarna verder met het plafond en ook dat zit nu de rest van ons leven vast.

Ondertussen maakte ik -op verzoek- de kast in de voorkamer schoon. Bij het afbikken van de muur had ik deze niet goed genoeg afgedekt en het stof zat nog overal, ook op en in alle spullen in de kast. En laat mijn vriend nu net een panische allergie voor bouwstof hebben ontwikkeld! Dus hup ik de kast in, alles er uit, schoonmaken en alles er weer in. Het voelt goed.

Achterwerk in de kast.

Toen dat werkje er op zat liep ik snel naar de Botermarkt voor een Caribische maaltijd van de leuke mevrouw voor vanavond. Daarna kwam mijn echte klus. Het kaalbikken van de keukenmuur.

Heel apart. De keukenmuur is scheef. Terwijl we nu weten (nadat ie kaal is) dat het ooit recht was. Met vier lagen stuc, zonder de gele primer* is de muur in elkaar geflanst. Als je er met een hamertje of je knokkel op tikt, hoor je dat het los zit. Dus dit moet allemaal verwijderd worden, want anders zakt later ons behang er af. Er zat maar een ding op: Annie met haar hamer en beiteltje.

*Mocht je ooit iemand zien stucen (bijvoorbeeld in je eigen huis), let er dan op dat het op een gele ondergrond gebeurd. Anders valt het er tzt weer af. Primer is een must!

Masker op en gaan.

Hessel maakte ondertussen de elektra in de logeerkamer.

Aansluiting voor lampje spiegel, lichtknopje, stopcontact TV en kabel aansluiting.

Aan het eind van de dag zat de keukenmuur in 6 zakken, die we samen naar de voorkamer sjouwden.

Actiefoto. Ik lijk een beetje dik maar dat komt omdat ik een oude broek van Hessel aan heb.

Naar huis, douchen, heerlijk gegeten en op tijd naar bed want morgen is er weer een (klus) dag.