Div

Kleur in het leven

We keken al een paar weken uit naar deze dag.. want vandaag hadden we een afspraak bij Stock en zouden we te zien krijgen wat de ideeen zijn voor gordijnen, trappenhuis, badkamer, slaapkamers en wc beneden.

Om 1400 was de afspraak. Ik kwam met de trein vanuit Amsterdam. Het is officieel: dat is enorm goed te doen. Binnengekomen in Haarlem kan ik eerst met eigen ogen zien wat de Polen hadden afgemaakt. Het hele huis inclusief het plafond in de hal is perfect gestuced en ziet er prachtig uit. Raar hoe kamers meteen anders voelen zodra de muren definitief zijn. Ik kon me meteen niet meer herinneren hoe het hiervoor was.

De gang boven is niet normaal strak.

En de schuifdeur valt nu exact (op z’n Hessels) in de muur weg.

Schuifdeur in de muur. Op de millimeter precies…

We liepen naar de Beddenwinkel op de Gedempte Oude gracht om de stalen op te halen voor ons nieuwe bed. Dan kon Stock meteen helpen kiezen.

Aangekomen bij Stock lag de hele tafel vol met allemaal dingen die ik meteen mooi vond. Ten eerste: gordijnen voor de woonkamer. Die worden groen met een werkje. Past heel mooi bij het rozige behang en bij het dieren en bomen behang aan de andere kant van de kamer.

Gordijn woonkamer

Door naar de wc…

Jeroen vindt het leuk als dit ‘funky’ is en koos een behang met hele grote blauwe spetters. Vond hij ook goed bij het urinoir passen. Er komen geen tegels in de wc, enkel behang.

Behang wc

Hessel heeft het alvast in een tekening gezet en dan ziet het er dus zo uit:

Boven de wc komt ook muur hoor, dan zie je de cv niet meer

Er was ook een andere versie van dit afwasbare behang, met allerlei verfspatten. Dat past wellicht iets beter bij het bomen en dieren behang in de gang. Lastige keuze.

Andere optie behang wc

Sommige lezers zullen nu denken: is dit niet een beetje raar? Ja, het is een beetje raar. En dat vinden wij dus heel erg tof. De wc wordt echt een hotspot in ons huis. The place to be om het zo maar eens te noemen. Jeroen heeft een voorkeur voor de blauwe versie, dus vooralsnog wordt die het. Hessel vindt het niet ongelooflijk tijdloos. Dat klopt denk ik ook. Maar helemaal leuk om over 3 jaar iets anders te doen 🙂

Op de vloer in de wc, de badkamer boven en de wasmachine kamer komt een simpele grijze tegel, een soort belgisch hardsteen maar dan keramisch. Dat ziet er zo uit:

Tegels in oa wc en badkamer.

En dan het trappenhuis. Daar komt vanaf de lijn dat het trappenhuis begint dit behang. De kleur is mogelijk iets anders op de foto dan in het echt. Het is zachtgroen met een werkje.

Behang trappenhuis.

Het plafond van het trappenhuis wordt groen geverfd. Ja, daar moet ik ook even aan wennen, maar het schijnt een heel grappig effect te geven. Want zo zegt Jeroen: waarom moet een plafond wit zijn? Tja, waarom eigenlijk?!

Kleur groen plafond trappenhuis, gang en slaapkamers

De gang boven inclusief de kastenwanden inclusief de slaapkamers worden als basiskleur ook in deze kleur geverfd. Kortom: boven wordt het heel sereen en rustig, maar ook warm en sfeervol in combinatie met de houten vloer en de witte plinten.

In de slaapkamers aangekomen: die worden dus ok groen. Met in onze slaapkamer fluwelen diep turquoise gordijnen en lampjes bij het bed in een soortgelijke kleur.

In de foto boven links zie je ook de kleur voor het bed liggen. Een stoere stof in een kleur groen die afwijkt maar er toch bij past. Het beddengoed wordt wit (hebben we al!) en bepaalde lezeressen zullen het leuk vinden dat Stock het merk Van Dijck aanraadde als beddengoed. En.. dat hebben wij toevallig nu ook al!

Dan de badkamer. Ooit hebben we zelf (Hessel) een tekening gemaakt met een simpele witte metrotegel tot halverwege de muur. De wand achter (bad) wordt helemaal doorgetegeld. Aan de zijkanten van de badkamer, dus boven de ‘lambrisering’ komt een behang dat lijkt op een tegelpatroon.

Dit is dus behang.

Wij vinden het niet normaal leuk. We gaan weer even naar beneden, terug naar de keuken. Het keukenblok wordt donkergroen en de kasten ook. Daarbij komen rode linnengordijnen. Alles wordt dus lekker stoer, samen met die tegelvloer die einde maand aankomt..

Wij zijn helemaal in de wolken met alles. We kunnen wellicht niet alles kopen en inrichten voordat we gaan verhuizen, maar stap voor stap gaan we deze kant op. Het is superleuk om een echt concreet plan te hebben.

Op onze terugweg liepen we weer langs de beddenwinkel om de stalen terug te brengen en door te geven welke kleur we hebben gekozen. De enthousiaste eigenaar van de winkel rende naar een bed want hij had er eentje staan in die kleur!

Dit is m! zonder die bankjes er voor.

Thuisgekomen ging ik alvast even proefliggen. Het duurt niet lang meer en dan liggen we hier in onze groene wolk..

Ik ging met de trein terug omdat mijn fiets op het station stond. Hessel moest de trapplinten voorbereiden en in de auto leggen, want die moet hij morgen in Lelystad afgeven bij de plintenboer. Maar dat is pas morgen. Vandaag was een topdag.