Div

Keuken is ‘gereed’

Vanmorgen in de auto bespraken we uiteraard de Notre Dame; honderd jaar werk die er in een paar uur aan gaan. Hoe nietig zijn bouwwerken. Niettemin gingen wij keihard aan het werk. Alhoewel keihard.. ik had voor mezelf een planning gemaakt, maar het bleek dat we die sowieso los gingen laten. Mensen zoals ik zitten op curssusen om ‘de controle’ los te laten; mensen zoals Hessel stellen zich innerlijk op het standpunt dat het sowieso veel lolliger is om ‘m nooit vast te houden.

Kortom: ik ging even de rest van de muur geel maken in de keuken, Hessel ging eerst naar de kapper, daarna tilde hij de laatste keukenkastjes voor me van de muur.

En verwijderde een lose leiding.

Ik ging weer door met het afbikken van de onderkant van de muur, terwijl hij het vuil naar de stort ging brengen.

Al deze zakken zijn hoogstpersoonlijk door mijzelf geproduceerd:

Geef mij een vrije week, en ik bik alles voor je af…

Omdat we toch de tijd voor onszelf hadden bedacht Hessel dat het een goed moment was om de oude deuren die tot nu toe als aanrechtblad gebruikt werden, eindelijk eens op maat zagen. Ze zijn zo massief zwaar, verplaatsen kan alleen maar als je met z’n twee├źn bent.

Vervolgens gingen we alles opruimen en schoonmaken, zodat ons huisje de Paasdagen tegemoet blinkt. Grote kans dat wij er pas weer na de Paasdagen zijn, dus mochten we jullie niet meer spreken: alvast heel fijne Paasdagen en geniet van de zon en elkaar.

Opgeruimde gele keuken met op maat gezaagd aanrechtblad.