Div

In Transitie

De dag begon vroeg met een allereerste opvlieger ever die me om 6.00 wekte. Het had eerlijker geweest wanneer mensen zonder kinderen een ‘opt out’ hadden kunnen kiezen voor dit soort dingen volgens mij. Aan de andere kant, alles en iedereen is feitelijk permanent in transitie. De lente komt er aan en alle bomen en bloemen zijn in transitie, wijzelf als we zometeen in Haarlem gaan worden, ikzelf omdat mijn klus bij Makro klaar is en er met een kleine tussenstop weer iets nieuws gaat komen. Enfin, dit blog gaat over ons huis dat in zichzelf ook in transitie is, transformatie zou ik het haast willen noemen, dus laat ik het daar bij houden.

We zaten nog wat te wiebelkonten over het behang (blauwig of roodig) en Jeroen van Stock had laten weten dat hij stalen behang voor ons had met de oplossing. We belden vanmorgen en konden tot 11.00 langskomen. We stapten nadat ik klaar was bij de tandarts (gewoon voor controle!) snel in de auto en scheurden eerst naar de Bouwmaat voor een pak van het gruwelijke Rockwool en speciale schroeven voor ‘drystar-board’ wat een soort gipsplaten zijn voor badkamers. De speciale schroeven kunnen niet roesten.

Daarna hup naar de Nieuwegracht, snel naar binnen, en even bij Jeroen en Leonie in de werkkamer, voordat een andere klant voor een grote presentatie kwam.

Jeroen gaf ons drie stalen mee. Wel in de warme tinten, maar wel lichter. Op deze foto’s is het minder goed te zien. Jeroen had zelf een voorkeur voor beigeachtig/roze met een glansje en wij ook.

Beoordeling stalen..
Er zit een soort glans in, wat het geheel erg levendig maakt…

Dit behang komt langs de hele muur van de woonkamer, de gang in en dan in de keuken. Op de andere muur komt het bloemen/vogels/bloesem gebeuren.

In de keuken ziet het er met het donkergroene keukenblok een beetje zo uit (ik vond gelukkig een Nespresso-doosje in de goede groene kleur) :

Voordat dit behang er op kan, moet er nog het een en ander gebeuren. En daarom was ik er vandaag. Er zitten lijmresten op de ooit geel betegelde lange muur in de woonkamer. Hiervoor bestaat een soort schuurmachine, waarmee je dit er af kan schuren. Er zijn twee problemen: 1. de machine is ongelooflijk zwaar 2. er komt stof bij vrij, dat wil je niet weten. Nu ik even vrij heb leek het me goed dat ik deze klus zou klaren.

Hessel had gisteren alvast een tussendeur gemonteerd om het ergste stof uit het achterhuis te houden.

De gang is in tijdelijke transitie

Allereerst moesten zoveel mogelijk spullen en meubels uit de woonkamer.

Alles moet weg.
Ik maakte het zo gezellig mogelijk in de keuken…
Annie versus the wall

De muur gaf zich niet makkelijk gewonnen. Maar toen ik de smaak eenmaal te pakken had ging het lekker.

Op de foto zie je de stofwolk niet…

Gelukkig had ik ook een broodpakketje mee voor de schaft..

Hessel zat tegelijkertijd in zijn geheel eigen wereld boven. Hij maakte de douchemuren van de logeerkamer.

Eerst het gruwelijke rockwool
dan een folie
en dan het speciale gipsplaat met de speciale schroeven

Tegen het einde van de dag kwam ik even bij zijn klus kijken hoe het ging…

En hij kwam even bij mijn klus kijken.

Morgen nog zo’n dagje en de gruwelijkste klus van de wereld is af!
Het is net kunst, maar ik weet niet wat voor kunst

Ondertussen waren we doodop. We gingen opruimen en naar huis, morgen weer een dag. In de auto zei Hessel opeens tegen me: joh, ik moet je eerlijk zeggen: ik had niet gedacht dat je dit had gekund, met dat apparaat. Ik had ook niet gedacht dat ik het had gekund, toen ik het gisteren probeerde.

Ik had het ook niet gedacht en vraag me af hoeveel spierpijn in morgen heb. Maar we hoeven nog maar een relatief klein stukje. Uhum.

tot morgen!

PS: de beginfoto is van de rododendron in ons ‘tuintje’ die in weerwil van alles, gewoon elk jaar weer in bloei gaat staan.