Div, woonkamer

Hordelopen

Het is weer eens een beetje rommelige periode. Er gebeurt van alles tegelijk, en daardoor gebeurt er eigenlijk niks.

Op de slaapetage staat het werk even stil. Daar moet het stucwerk eerst drogen, voordat we met verf aan de slag kunnen. Mariusz gaat dat waarschijnlijk spuiten, maar Mariusz heeft het druk.
Bart moet de logeerkamerdouche definitief aansluiten voordat ik daar de muurtjes kan afbouwen. Maar Bart heeft het druk, en komt daardoor niet op de dagen dat we eigenlijk afgesproken hadden. Zolang die muurtjes niet dicht zijn, kan ik niet tegelen. Om te tegelen hebben we een beslissing over de juiste tegels nodig.
Jeroen Stock heeft vast een mening over de tegels, maar die heeft het druk. Waarschijnlijk komt hij komende vrijdag langs, dan bespreken we het.

In de keuken staat het werk even stil. Daar moeten alle kastjes uit zodra we de Popham vloertegels hebben. Als die kastjes er uit zijn, kan ik de elektra op de muren afmaken en de muren op behang voorbereiden. Gisteren kregen we bericht. De tegels zijn uit Marokko in Parijs gearriveerd. De leverancier weet niet wanneer de transporteur ze naar Haarlem komt brengen. Waarschijnlijk heel binnenkort.

Had ik al eens gezegd dat het leukste van het verbouwen in de afgelopen jaren was, dat ik alleen met Annie te maken had, en verder met niemand anders?

Zodoende ben ik nu maar met de plinten bezig. Die moeten zeker geplaatst zijn voordat de behanger aan het werk kan. (De behanger heeft het waarschijnlijk druk, maar daar hebben we nog niks mee afgesproken).

Ik heb de woonkamer omgetoverd tot schildersatelier. Wat een geluk dat de kamer zo lekker groot is, de plinten kunnen er keurig op schragen liggen zonder dat ze de boel blokkeren.

Ik zet ze in de hoogglas verf, kleur 9016, dezelfde spierwit als het plafond.

Vandaag heb ik de eerste geverfde plinten in de gang gemonteerd. Die muur zwaait en zwiert een beetje, maar met de hulp van wat aandruk stokjes zit het zaakje behoorlijk goed op z’n plek. De foto van de hindernisbaan hoort boven aan dit blog te staan. Maar onze site-software heeft net een update gehad, en nu is de foto soms onzichtbaar. De software ontwikkelaar heeft het zeker druk.

We klussen vrolijk verder.