Div

Het stof is neergedaald en weggehaald..

Nadat we donderdag alles bezemschoon hadden achtergelaten, was vrijdag de grote schoonmaakdag. Eerst naar Blokker voor een extra mop en stofzuiger zakken- indachtig een van onze lezeressen.

Blokker. Topwinkel.

Teruglopend naar huis liepen we door de Egelantierstuin. Daar stonden allemaal mannen in groene pakken met telelenzen in de boom te kijken. Het bleek (stond ook later in de krant) dat een bijzonder vogel vanuit Siberië in de tuin zat. Nog nooit eerder vertoond in Nederland!

Speciale vogel in de Egelantierstuin

Thuisgekomen starte Hessel in de woonkamer. We deden een topdown benadering: eerst de plafonds en de muren stofzuigeren en afborstelen…

En we gaan door tot in de openhaard. Ondertussen deed ik het hele achterhuis.

Er zat overal zo veel stof dat we er helemaal stil van werden en geen foto’s hebben gemaakt. We werkten enkel keihard door. Tot einde dag. Toen waren we doodmoe en gingen naar huis.

Vandaag waren we om 1100 in Haarlem om het nog nader gevallen stof schoon te maken. Hessel had inmiddels een ontsteking aan een traanbuis van zijn oog van het stof en kon geen stof meer zien maar wilde dat ook niet meer. Zelden heb ik iemand zo fanatiek zien stofzuigen en poetsen. We kregen namelijk om 12.00 uur bezoek van onze lezeressen uit Deventer; de familie De Loos.

Altijd feest met familie De Loos

Ze hadden heerlijke taart mee en een hoop gezelligheid en goede verhalen. We zaten lekker in de keuken. Hopelijk komen ze snel weer 🙂

Na het afscheid liepen we nog even snel de stad in om boodschappen te doen (kaas te kopen voor Hessel..) en op de Botermarkt zag ik de voormalig slagerij in bedrijf van een soort eettentje. Het zag er erg goed uit dus wij even naar binnen om te kijken. Een zeer leuke dame legde uit dat zij Caribisch eten klaarmaakt voor afhaal en catering. Ik was meteen onder de indruk. En wat stond er vanavond in de krant…een artikel met deze mevrouw.

Soul food op de Botermarkt. Dat wil je.

Thuisgekomen wilde ik Hessel snel naar Amsterdam brengen. Zijn oog werd helemaal dik en hij was moe. Ik ook trouwens. We hebben afgelopen week overdreven qua hard werken. Zondag naar het strand om te lopen -en misschien even te liggen?- en volgende week goed afgebakende klussen en niet meer zo megalomaan.

Hij kon het echter niet laten nog even wat kalkstof van de stoep te spuiten. Het lijkt me een goede slotfoto voor deze week.

Alle kalkstof de deur uit!

Fijn weekend allemaal! XA