Div, Het huis

Het kleurenavontuur

We hebben een paar echte keuzes gemaakt, knopen zijn doorgehakt. We staan zelfs op het punt om de eerste bestellingen te gaan plaatsen. Ons huis gaat eindelijk kleur krijgen. Weliswaar alleen nog maar in de computer en in onze fantasie, want er moet nog het een en ander geklust gaan worden, maar het is ontzettend stimulerend om alvast te voelen hoe het er straks uit kan gaan zien.

We hebben over van alles en nog wat een eigen mening, maar op het gebied van kleur en materiaal voelen we ons niet helemaal zeker. Zoals de trouwe lezers inmiddels weten, laten we ons dan ook adviseren door de firma Stock.
Dat adviseren loopt tot nu toe op rolletjes. Wij geven aan waar we zelf aan denken, wat we mooi vinden, zij rommelen daar wat mee, en komen dan met een advies wat wij zelf nooit bedacht zouden hebben, maar wat voelt alsof het helemaal bij ons hoort.

Annie wilde al enorm lang het allerliefste ergens in huis een vrolijk behang, liefst iets met vogels en bloemen.
Daar wist Stock wel raad mee. Een prachtbehang voor de woonkamer, uit een oud Frans kasteel gekopieerd, met de mond beschilderd, uit 24 losse unieke banen bestaand, van origine Chinees, prachtig van detail en kleur.

Het was liefde op het eerste gezicht.

De Linkerhelft
De Rechterhelft

Het besluit over de lange muur die in de gang doorloopt was dus snel genomen. Daarna kwamen de voorstellen over de andere muren.

Rood behang?

Rood behang was erg mooi, maar ook wel heel erg alsof we in een biefstuk zouden wonen, vond Annie.

Blauw behang?

Langs de blauwtinten? Mwah, kweenie, misschien iets te koud en industrieel?

Bruin – roze?

We zijn toch weer terug gegaan richting de rode tinten, maar nu heel licht. Pfff, lekker, keuze is gemaakt.
Het wordt van de firma Elitis de Panama Dandy. Er zit een soort geweven reliëf in, zodat het niet helemaal vlak en dood slaat op de grote muren, maar een beetje levendig blijft. Het heeft ook een zacht soort glimmertje in zich, heel mooi bij verschillende lichtinvallen.

Jan Verburg was afgelopen week even bij ons langs, zag de stalen hangen, en sprak bemoedigend: “daar is menig bejaardenhuis al heel fleurig van opgeknapt”. Ik geloof dat hij bedoelde dat het heel neutraal is, zonder saai te worden.

Stock denkt wel dat we voor onze boekenkast een contrastkleur nodig hebben. Van Farrow and Ball de Stifkey Blue. Wij vinden het prachtig.

Dat roze behang begint voor in de woonkamer, en loopt dan helemaal door de gang heen, zo de keuken in.

Een gang kan ons niet lang genoeg zijn

In de keuken komt het behang mooie donker groen/blauwe keukenkastjes tegen, en een grijsblauwe vloer met stippeltjes.

Behang in de keuken, het moet niet gekker worden.

Het is reuze leuk om vanaf de achterkant van de keuken weer naar de gang te kijken. Onze teakhoutenkast, en de vogels in de achtergrond, allemaal reuze gezellig.

Wie komt er bij ons eten?

Wat Annie betreft mag het allemaal morgen opgehangen en betegeld worden. Ikzelf heb nog één mini twijfel. De keukenvloer. Als je de tegel los in je hand hebt is hij prachtig.

1900 Celeste geglazuurd

Maar als hij op die enorme vloer van ons ligt, voelt hij voor mij wat druk en “koel”. Daar komen we misschien nog wel eens op terug.

Zo plannen we ons langzaam maar zeker naar boven. Het trappenhuis wordt geschilderd. Met een hele zachte kleur, opnieuw van Farrow and Ball, de Pale Powder.

Uit enthousiasme heb ik ook nog maar eens onze pagina “wandel mee in 3D” bijgewerkt. Als je het allemaal eens met eigen ogen wil zien, klik dan hiernaast op het “wandel mee” plaatje. (als je ons blog op een klein schermpje bekijkt, staat het “wandel mee” plaatje waarschijnlijk helemaal onderaan.)

De bovenetage komt binnenkort aan de beurt. Alle muren die nu nog wit lijken, lijken dat nu alleen nog maar omdat de juiste kleur nog niet bepaald is.

En, wat vinden we ervan?