Div

De terugkeer van de gele muur

Omdat we gisteren van de zon moesten genieten en diverse ‘kantoorwerkzaamheden’ verrichten, konden we niet naar Haarlem. Maar vandaag zijn we er dubbel en dwars. We hadden stuc-primer nodig en moesten dus eerst naar de Bouwmaat. In de auto bedacht ik me wat een luxe het zou zijn als je iemand had die alle spullen om mee te werken alvast had ingekocht en klaargezet, zodat je meteen met klussen kon beginnen. Terwijl ik me dat bedacht, bedacht ik me ook dat het pas echt luxe zou zijn als iemand zowel de spullen inkocht als de klus deed!

Maar dan was er meteen ook niet zo veel lol aan denk ik. En werden we niet zo handig. Dus, hup alles aan de kant, steigertje op z’n plek en primen maar.

De primer is geel, en zorgt ervoor dat het stuc blijft zitten. Plus dat de muur geen stof meer afgeeft. Het hoeft er niet egaal op te zitten, als het er maar op zit. Men prime-ed met een blokkwast, en helaas zuigt de muur als een dolle, dus qua spierballen-ontwikkeling was het weer een goed dagje.

Alles klaar? Starten maar!

Rond een uurtje of drie was ik al klaar. De muur was weer net zo geel als die ooit met de gele tegels was geweest. De circle of wall noem ik het.

Bijna klaar

Hessel was ondertussen in dezelfde ruimte intelligent werk aan het doen. Namelijke Chinees legpuzzelen. We hebben nogal was gebroken plafondlijsten. Die liggen nu zoveel mogelijk scherf bij scherf bij elkaar en het idee is om ze in elkaar te zetten en te plakken. Echter, welk stuk hoort exact waar? Dat is de vraag.

Puzzelen voor gevorderden.

Toen ik hem een tijdje zo bezig zag stelde ik voor om alle lijsten kapot te trappen, ze in de vuilniszak te doen en dan bij Gamma nieuwe lijsten te kopen. Dat is helaas geen optie want deze vorm en maat wordt niet meer gemaakt. Dus hij puzzelde rustig verder, en maakte toen speciale lijm aan.

Speciale gipslijm

Daarna werden de lijsten in elkaar geplakt.

Plakken van de lijsten.

Er hangen nog wat beschadigde lijsten aan het plafond. Die werden alvast gerepareerd.

Onzichtbare reparatie

Om 15.15 was alles aan kant. We schrokken er zelf ook van. Hessel ging zoals aan het eind van elke werkdag even de nieuwtjes lezen, ditmaal dus tegen de gele achtergrond.

Hij vermoed dat de mix van de lijm niet goed was en dat de lijsten morgen als pap uit elkaar vallen. Enfin, we gaan het morgen zien…