Div

Dat deed de deur dicht

Toen de schuifwand eenmaal met de hulp van Kees en Katrin naar boven getild was, bleek de rest een makkie te zijn.

Ik had al eens verteld dat het net een IKEA meubel was, zo gedetailleerd was de gebruiksaanwijzing van de deur.

Tientallen pagina’s met leuke plaatjes

Terwijl de deur nog plat op de grond lag, moest ik onder- en bovenaan allerlei rails en geleiders in de deur bevestigen, en toen kwam het uur van de waarheid. Zou ik hem in m’n eentje rechtop krijgen? Het was een fluitje van een cent. Daar stond hij al, te leunen tegen de nieuwe muur:

even rusten

Daarna was het gewoon een kwestie van de handleiding volgen. Wat een goed spul zeg, die Eclisse deuren van de firma Marsica. Elk schroefje en boutje en rails-elementje was piekfijn verzorgd aangeleverd.
Een uurtje later kon ik de eerste proef-schuif maken. Het liep op rolletjes! Heel mooi zachtjes glijdt de deur door zijn geleiderails. Ik denk zelfs dat als een van ons tweetjes ‘s nachts door de deur wil, dat de ander er dan helemaal niks van merkt.

Dat vroeg om een foto serie. Een loslopende kastdeur was zo vriendelijk om op alle foto’s een kastenwand uit te beelden.

Vanuit de gang:

Open
Half open
Dicht

En dan ook nog wat foto’s vanuit de slaapkamer:

Open
Half dicht
Dicht

Om het te vieren heb ik ook meteen de deur tussen de slaapkamer en de badkamer op maat gemaakt en gemonteerd.

Daarna heb ik een tijdje zitten te genieten. Eerst was de slaapetage heel groot, toen bouwden we muurtjes en leken de kamers toch wat kleiner dan gehoopt, en nu dat alles staat voelt de slaapkamer plotseling weer opnieuw enorm groot. In elk geval meer dan groot genoeg voor een “master bedroom”.