Div, woonkamer

Boven m’n hoofd

Gewoon voor de lol heb ik boven dit blog een foto geplaatst van de situatie een paar weken geleden.
Gelukkig zijn we nu al een heel stuk verder. Ik ben met de sierlijsten bezig. Gisteren had ik uit stukken gebroken sierlijst een paar complete delen proberen samen te stellen, vanochtend zag ik tot mijn genoegen dat dat gelukt was.

Om uw herinnering op te frissen komt hier een foto van de muur zoals ik hem gisteren had achtergelaten.

Met wat kunst en vliegwerk kon ik de eerste sierlijst heel acceptabel op z’n plaats lijmen

Hij mist een randje bovenaan, maar dat knutsel ik er later wel op. Hij zit een beetje scheef omdat de twee stukken muur en plafond niet ordelijk in elkaars verlengde liggen. Om hem op zijn -scheve- plek te dwingen, kreeg deze lijst een uurtje ondersteuning van twee latjes.

Door naar de tweede sierlijst:

Deze heeft een gaatje rechtsboven, ook iets wat later wel goed komt.

En toen was het zover. Mijn eerste stukadoorsklusje boven mijn hoofd. De procedure kende ik inmiddels. Alles afdekken, kuip en gereedschappen klaarzetten, Goldband mengen, dat was allemaal duidelijk. Maar hoe zou het zijn om een plafond te stucen?
Het antwoord weet ik inmiddels. Loodzwaar. Niet alleen omdat de zwaartekracht helemaal niet wil dat nat stuc ondersteboven aan een gipsplaat blijft hangen, maar vooral omdat mijn spieren nog nooit zolang in het standje “handjes in de lucht” moesten werken.

Uiteindelijk is het gelukt. En, ook heel belangrijk, ik ben best tevreden met het resultaat.

Kijk door uw wimpers, denk sterk aan een prachtig zachtblauw bloemenbehang op de muur, en het eindresultaat is in zicht.